Порядок автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ

Серпень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

Автоматичне бюджетне відшкодування здійснюється за результатами камеральної перевірки, яка проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном отримання податкової декларації, та відповідно до вимог, визначених ст.76 Податкового кодексу України.

Орган державної податкової служби зобов’язаний протягом 3 робочих днів після закінчення перевірки надати органу Держказначейства України висновок із зазначенням суми, що підлягає автоматичному відшкодуванню. Останній надає платнику податку суму автоматичного бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на поточний банківський рахунок платника податку в обслуговуючому банку протягом 3 операційних днів після отримання висновку органу ДПС.
Посадові особи органів ДПС та органів Держказначейства України в разі порушення визначених у п.200.18 цієї статті термінів відшкодування несуть відповідальність відповідно до закону. Для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування сум податку на додану вартість платник податку повинен одночасно відповідати критеріям, визначеним п.200.19 ст.200 ПКУ та побудованих на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації. Пунктом 200.20 ст.200 ПКУ передбачено, що визначення відповідності платника податку цим критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.
Відповідно до п.200.21 ст.200 ПКУ, у разі невідповідності за висновком органу ДПС платника податку визначеним цією статтею критеріям та відсутності в такого платника права на автоматичне бюджетне відшкодування податку, орган ДПС зобов’язаний протягом 17 календарних днів після граничного терміну подачі звітності повідомити платника податку про відповідне рішення та надати детальні пояснення і розрахунки за критеріями, значення яких не дотримано. Відповідне рішення може бути оскаржене платником податку у встановленому порядку.
Якщо орган ДПС у встановлений термін не надіслав платнику податку зазначене повідомлення, вважається, що він відповідає критеріям для одержання права на автоматичне бюджетне відшкодування податку.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool