Понад мільйон гривень збитків зазнала Одеська залізниця через незаконні втручання сторонніх осіб

Жовтень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 904 | Коментарі: 0

За дев’ять місяців 2013 року Одеська залізниця зазнала 1, 083 млн грн. збитків від 306 випадків незаконного втручання сторонніх осіб у діяльність залізничного транспорту.

Найбільше потерпають від розкрадачів колійне господарство та господарство сигналізації та зв’язку. Стабільна робота цих господарств забезпечує безпеку руху пасажирських поїздів та суворе дотримання графіку руху.
Зокрема по господарству сигналізації та зв’язку було зафіксовано 113 випадків розкрадання та пошкодження приладів сигналізації, централізації та блокування (СЦБ). Матеріальні збитки від розкрадань становлять 313 тис. грн. Найбільш криміногенними дільницями є Чорноморська – Берегова, Слобідка – Борщі, Седнівка – Бобринець, роз’їзд 5 км – обгінний пункт 309 км (дільниця Знам’янка – Пантаївка), Зелена – Яковлівка, Біла Криниця – Дубки, Снігурівка – Новопетрівка, Снігурівка – Івано-Копине. Окрім того, з початку поточного року на залізниці зафіксовано 17 випадків розкрадання чи пошкодження невідомими особами 22 дросель-трансформаторів (пристрій для пропуску тягового струму) та 262 приладів сигналізації, централізації та блокування. Найгірша ситуація склалася на Херсонській дистанції сигналізації та зв’язку.
Окрім того за дев’ять місяців поточного року у господарстві колії було здійснено 193 випадки розкрадань елементів верхньої будови колії із нанесенням матеріального збитку у колосальних розмірах – 770 тис. грн! У порівнянні з аналогічним періодом минулого року збитки від розкрадань матеріалів верхньої будови колії зросли на 50%.
Начальник Одеської залізниці Микола Луханін, підводячи підсумки стану безпеки руху поїздів і автотранспорту та стану охорони праці на залізниці за дев'ять місяців 2013 року, зазначив, що початок жовтня просто рясніє випадками незаконних втручань, що перешкоджають стабільній роботі підприємства, адже тільки за перший тиждень роботи на залізниці зафіксовано п’ять випадків, серед яких пошкодження і розкрадання обладнання релейних шаф та повідомлення про мінування вокзалів станцій Черкаси та ім. Т.Шевченка. «Незаконні втручання не дають можливості залізничникам забезпечити безпеку руху поїздів, завдають значних матеріальних збитків, утворюють вкрай небезпечні умови роботи залізничного транспорту і врешті-решт загрожують ймовірністю виникнення аварійних ситуацій. Саме тому ми не можемо зволікати і усі матеріали по цих випадках передано до служби безпеки України», – підкреслив начальник залізниці.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool