Понад 90 тисяч домогосподарств Кіровоградщини отримали субсидії

Грудень 01, 2020 | Новини | Переглядів: 544 | Коментарі: 0

90,9 тисячі домогосподарств Кіровоградщини у листопаді отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

 Це 22 % домогосподарств області. Розрахунок розміру житлової субсидії та пільг на опалювальний період 2020-2021 років органи соцзахисту вже провели. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров.

«У грошовій безготівковій формі субсидію отримали 4,8 тис. домогосподарств області на суму 5,6 млн.грн. Це на 30% більше ніж у жовтні 2020 року. Готівкою – отримали 86 тис. домогосподарств на загальну суму 106,8 млн.грн., що на 43% більше ніж у жовтні 2020 року», – зазначив Олександр Догаров.
Він додав, середній розмір субсидії у листопаді становить 1236,06 грн.
Субсидію на тверде паливо та скраплений газ у 2020 році надано 23,2 тис. домогосподарствам на суму 78,5 млн.грн. Середній розмір субсидії на тверде паливо та скраплений газ - 3383,6 грн.
Зі слів директора департаменту, у новому опалювальному сезоні житлова субсидія автоматично призначатиметься лише тим громадянам, які її отримували раніше.

«Жителям, які раніше не користувалися цією державною допомогою, але відчувають, що не зможуть сплатити за комунальні послуги в зимовий період, слід звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації та подати заяву і декларацію, обов’язково при цьому вказавши номер свого мобільного телефону», – уточнив Олександр Догаров.

Він зауважив, документи можна подати особисто. Проте враховуючи карантинні обмеження, краще надіслати поштою або в електронній формі через сайт Міністерства соціальної політики України.

З 1 січня 2021 року прийом документів на всі види державної допомоги, в тому числі й житлової субсидії, будуть здійснювати лише об’єднані територіальні громади. Управління соцзахисту прийматимуть документи надіслані поштою та через відповідні електронні сервіси.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool