Понад 105 млн. грн. ЄСВ надійшло до бюджету з початку поточного року від платників Кіровограда

Лютий 18, 2015 | Новини | Переглядів: 832 | Коментарі: 0

«За січень 2015 року платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування було перераховано до бюджету 105172,7тис.грн., що на 5239,2 тис.грн. перевищує надходження відповідного періоду минулого року», – зазначила начальник координаційно – моніторингового управління Кіровоградської ОДПІ Тетяна Любімова.

Вкотре хочемо нагадати, що з початку року набрав чинності Закон України від 28 грудня 2014 року № 77-VIIІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», яким внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».
Так, введено визначення основного місця роботи, де основне місце роботи – це місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, де знаходиться (оформлена) його трудова книжка, до якої вноситься відповідний запис про роботу;
Також внесено зміни у визначення платника єдиного внеску для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність. Тобто з 2015 року особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність та іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності (незалежно від того чи є вони одночасно найманими працівниками або підприємцями) є платниками єдиного внеску.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool