Помічники «червоного півня», або чому виникають пожежі у наших домівках

Листопад 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1248 | Коментарі: 0

Протягом жовтня на території області виникло 148 пожеж, прямі збитки від яких склали близько 470 тис. гривен. Для восьми жителів Кіровоградщини вони закінчилися трагічно. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у Управлінні Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області.

90 випадків пожеж виникло у містах та селищах міського типу області, що пояснюється більшою кількістю в них населення та ще раз переконує в тому, що людський фактор є головним чинником при виникненні пожеж. Левова частина займань, майже 90 відсотків, припадає на житловий сектор. У жовтні вогнем пошкоджено 51 житловий будинок, 78 господарчих споруд у приватному секторі та 5 автомобілів, знищено 38 тонн кормів.
Проаналізуємо причини виникнення пожеж. Першість тут впевнено тримає необережне поводження з вогнем – 68 випадків. Йдеться про необережно кинуті недопалки, нехтування правилами пожежної безпеки при спалюванні сміття та при іншому використанні відкритого вогню.
28 пожеж виникли через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок. Найпоширеніша причина – зношеність електропроводки та перевантаження мережі одночасним ввімкненням декількох приладів великої потужності.
З настанням холодної пори року та початком опалювального сезону збільшилася кількість пожеж через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей. З цієї причини виникло 16 пожеж у житлових будинках та господарчих спорудах. Найбільш поширені порушення – залишення без нагляду розтоплених печей, сушіння над ними білизни, розпалювання печей за допомогою легкозаймистих рідин, залишені прочиненими дверцята топкового отвору.
Окрім легковажності дорослих допомагають розгулятися «червоному півню» і пустощі з вогнем малечі. З цієї причини виникло 5 пожеж.
Дуже сподіваємося, що ця інформація змусить усіх задуматися та зробити правильні висновки.
Дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Бережіть себе і свої домівки від вогню!

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool