Поліцейські викрили жителя Кіровоградщини у незаконній порубці дерев

Грудень 06, 2016 | Новини | Переглядів: 721 | Коментарі: 0

Мешканець Онуфріївського району, не маючи спеціального лісорубного квитка (ордера), самовільно випиляв 8 дубів у полезахисній лісовій смузі, розташованій на території однієї з сільських рад.

До відділення поліції надійшло повідомлення від працівника лісгоспу про виявлення факту незаконної порубки лісу.

«У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські отримали інформацію про можливу причетність до кримінального правопорушення 69-річного жителя населеного пункту. Під час проведення санкціонованого обшуку домоволодіння чоловіка на території двору було виявлено та вилучено 8 розпиляних дерев дубу, а також бензопилу», - розповів начальник Онуфріївського відділення поліції Віталій Кравцов.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.
Завдані збитки, що склали близько 32 тисяч гривень, особа має відшкодувати державі.

Окрім заподіяної матеріальної шкоди, внаслідок незаконної порубки лісу було завдано істотної шкоди довкіллю, що може спричинити погіршення захисних функцій лісосмуги та зниження врожайності прилеглих земель сільськогосподарського призначення.

За матеріалами Онуфріївського відділення Світловодського відділу поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool