Податковою міліцією Кіровоградщини викрито факт навмисного доведення до банкрутства

Лютий 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Як виявилось під час проведення досудового розслідування, посадові особи одного з кіровоградських закритих акціонерних товариств уклали кредитний договір із банківською установою, відповідно до якого підприємству було відкрито відновлювальну кредитну лінію на загальну суму 3 млн. грн.

Окрім того, воно має невиконані зобов’язання перед тим же банком, але вже як фінансовий поручитель, що виникли за договорами поруки. Таким чином, загальна сума боргових зобов’язань ЗАТ перед банківською установою склала більше 8 млн. грн.
Аби не розраховуватись із банком та бюджетом, якому підприємство заборгувало 180 тис. грн., посадові особи ЗАТ прийняли рішення про припинення юридичної особи ЗАТ шляхом його ліквідації. Голова ліквідаційної комісії підприємства подав до Господарського суду Кіровоградської області заяву про порушення провадження у справі про банкрутство.
Як встановлено податковою міліцією, в період 2010-2012 рр. посадові особи ЗАТ спільно з ліквідатором робили все можливе для залишення майна підприємства в їх власності. Щоб не повертати борги кредиторам, було створено інше підприємство – вже товариство з обмеженою відповідальністю, яке теж мало будувати житлові та нежитлові приміщення.
У минулому році ліквідатором ЗАТ продано комплекс будівель за 700 тис. грн., хоча, за проведеною оцінкою, їх ринкова вартість складала 3,5 млн. грн. До речі, те саме новостворене ТОВ, яке придбало всі будівлі, було засновано сином ліквідатора. Ті ж посадові особи «продали» ТОВ обладнання за більш ніж у 10 раз заниженою ціною.
За словами першого заступника начальника УПМ ДПС у Кіровоградській області Віталія Босненка, посадові особи закритого акціонерного товариства з метою несплати кредиторських вимог та виведення активів ЗАТ у власність підконтрольних їм підприємств без будь яких зобов’язань перед його кредиторами та акціонерами вступили в злочинний зговір з ліквідатором підприємства.
За матеріалами УПМ ДПС у Кіровоградській області прокуратурою м. Кіровограда до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено матеріали за фактами доведення до банкрутства (ст.291 Кримінального кодексу України) та зловживання службовим становищем (ч.2 ст.364), а саме реалізації заставного майна службовими особами кіровоградського закритого акціонерного товариства. Досудове розслідування по справі триває.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool