Податкова:Новації спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності

Січень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1531 | Коментарі: 0

З 1 січня 2012 року спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів господарської діяльності встановлюється і застосовується виключно в умовах Податкового кодексу України. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

До позитивних новації прийнятої спрощеної системи оподаткування, можна віднести те, що з метою оподаткування встановлено 4 категорії платників єдиного податку. Граничний обсяг доходу при якому можливе застосування спрощеної системи оподаткування підвищено: для фізичних осіб – у 6 разів (від 500 тис. грн. до 3 млн. грн.), для юридичних осіб – у 5 разів (від 1 до 5 млн. грн.).
У 2012 році ставки єдиного податку обчислюються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої згідно закону на 1 січня звітного року. Також скасовано обмеження по віднесенню до витрат платника податку на прибуток витрати на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб-платників єдиного податку. Приватним підприємцям-платникам єдиного податку надано право реєструватися платниками податку на додану вартість.
Скасована 50-відсоткова надбавка, яка застосовувалася за кожну найману особу до фіксованих ставок єдиного податку та відмінено щорічне оформлення свідоцтва платника єдиного податку та авансові внески для платників єдиного податку, які сплачують податок по процентних ставках.
Для фізичних осіб з обсягом доходу до 150 тис. грн. (вони відносяться до першої групи) встановлено річний звітний період. Ті ж з них, що не використовують працю найманих осіб мають право не платити єдиний податок на час відпустки або хвороби.
Керівництво ДПС України прийняло рішення запровадити подовжений робочий день на весь період перереєстрації платників єдиного податку. До 25 січня 2012 року податкові органи працюватимуть у будні дні до 20-00 год., у суботи – до 16-00 год. (вихідний – неділя).
Фахівці податкової звертають увагу, на те, що перед візитом до інспектора не всім підприємцям-„спрощенцям” необхідно попередньо звертатись до державного реєстратора за отриманням витягу з Єдиного реєстру. До 25 січня така потреба є тільки у тих платників, хто щойно зареєструвався або змінює вид діяльності за КВЕД.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool