Податкова: Здавав у минулому році в оренду власне нерухоме майно? - задекларуй доходи!

Березень 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1314 | Коментарі: 0

Декларування доходів громадянами пов‘язано з виконанням кожним платником податків вимог Конституції України та положень Податкового кодексу України.

Державна податкова служба у Кіровоградській області повідомляє, що згідно з пп. 164.2.5 п. 164.2 ст. 164 Податкового Кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду.

А тому, якщо Ви протягом 2011 року отримували такий дохід, то у Вас виникає обов’язок задекларувати його.
У випадку, якщо орендодавець і орендар є фізичними особами, які не є суб’єктами господарювання, то відповідно до ст. 170 Кодексу відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є безпосередньо орендодавець.
Орендодавець подає до податкового органу за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2012 року.
 

Для отримання більш детальної інформації з питань оподаткування доходів, отриманих від здавання в оренду власного нерухомого майна та питань декларування інших доходів Ви можете в податковій інспекції за місцем проживання та/або за телефоном 0-800-501-007.
Пам’ятайте, що за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool