Податкова: з 1 липня 2012 року добровільна реєстрація платником ПДВ - без додаткових умов

Липень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 2141 | Коментарі: 0

1 липня 2012 року набрав чинності Закон України від 24.05.2012 № 4834 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм». Зазначеним законом врегульовано нагальні проблемні питання, які виникали під час застосування норм та положень Податкового кодексу України та негативно впливали на діяльність платників податків. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Зокрема, вводиться процедура реєстрації платником ПДВ будь-якої особи за її добровільним рішенням. А саме, виключені будь-які додаткові умови, що обмежують таку реєстрацію, а також норма, яка передбачала виключення з реєстру платників ПДВ у разі, якщо обсяг постачання товарів/послуг платниками податку, зареєстрованими добровільно, іншим платникам податку за останні 12 календарних місяців сукупно становив менше 50 відсотків загального обсягу постачання.
Також, врегульовується процедура реєстрації платником ПДВ платників єдиного податку та уніфіковуються строки такої реєстрації та подання заяви. Відповідно до нової редакції абзацу другого пункту 183.4 статті 183 Податкового кодексу України у разі зміни ставки єдиного податку з 5% на 3% реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку у розмірі 3%. Реєстрація зазначених осіб (згідно з абзацом другим пункту 183.5 статті 183 ПКУ) діятиме з першого числа календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку у розмірі 3%.
Крім цього, Законом №4834 чітко визначено дату анулювання реєстрації платника ПДВ та дії платника при анулюванні його реєстрації.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool