Податкова: Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню

Травень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1116 | Коментарі: 0

Ст. 184 Податкового кодексу України визначено перелік підстав, існування яких приводить до самостійного або примусового анулювання реєстрації платника податку на додану вартість та виключення його з Реєстру платників податку. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Однією з них є наявність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про відсутність юридичної особи або фізичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу. Відповідно до ст. 93 Цивільного кодексу України місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи та здійснення управління і обліку.

Нормами Податкового кодексу України передбачено, що із зазначених вище підстав, анулювання реєстрації платника ПДВ відбувається за самостійним рішенням податкового органу. У разі такого анулювання платник податку на ПДВ позбавляється права на виписку податкових накладних, які є підставою для нарахування податкового кредиту його контрагентами.
Звертаємо увагу платників податків на те, що відповідно до ст. 19 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” юридична особа зобов’язана подавати щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу. Її неподання є підставою для внесення запису про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.
Для запобігання наведених ризиків ДПС у Кіровоградській області рекомендує щорічно протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації юридичної особи подавати державному реєстратору реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool