Податкова: у період відпустки підприємці можуть не сплачувати єдиний податок

Липень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1066 | Коментарі: 0

Підприємцям-єдиноподатникам 1 і 2 груп з 1 січня 2012 року з’явилася можливість не сплачувати єдиний податок у період відпустки відповідно п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України. Це стосується тільки тих єдиноподатників, в яких немає найманих працівників, тобто осіб, з якими укладено трудові договори. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Підприємець може взяти відпустку не проводячи в цей час господарську діяльність. Звільнення від сплати єдиного податку надається на один календарний місяць у рік. Органи ДПС здійснюють нарахування авансових внесків відповідно до п. 295.2 ст. 295 Податкового кодексу для платників єдиного податку груп 1 і 2 на підставі заяви такого платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо строку тимчасової втрати працездатності.
Отже, підприємець для підтвердження періоду відпустки повинен подати заяву в довільній формі до органу ДПС за місцем обліку.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool