Податкова: Ставки єдиного податку

Грудень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1723 | Коментарі: 0

Законом України від 04.11.11 №4014-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” визначено наступні ставки єдиного податку: для платників першої групи – у межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати, другої – від 2% до 20% мінімальної заробітної плати. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Відсоткова ставка єдиного податку для третьої і четвертої груп платників єдиного податку встановлюється у розмірі – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ.

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.
Додатково встановлено ставку єдиного податку для платників єдиного податку першої, другої і третьої груп у розмірі 15 %:
1. від суми перевищення граничного обсягу доходу, визначеного для першої (150 тис. грн.), другої (1 млн. грн.) та третьої (3 млн. грн.) груп;
2. від суми доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку, віднесеного до першої або другої груп;
3. від суми доходу отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж у грошовій формі;
4. від суми доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
Також для платників єдиного податку четвертої групи встановлені подвійні ставки єдиного податку – 6% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 10% без сплати ПДВ:
1. від суми перевищення граничного обсягу доходу, визначеного для четвертої групи (5 млн. грн.);
2. від суми доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж у грошовій формі;
3. від суми доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool