Податкова соціальна пільга для студентів

Квітень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 1126 | Коментарі: 0

Відповідно до пп.169.1.3 ст. 169 Податкового кодексу України платник податків, який є студентом, має право на зменшення оподатковуваного загального місячного доходу, отриманого у вигляді заробітної плати від одного роботодавця, на суму податкової соціальної пільги (ПСП) у підвищеному розмірі (у 2013 році – 860,25 грн.).

Водночас, Кодексом встановлено заборону на застосування ПСП до заробітної плати, яку студент протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового або майнового забезпечення, що виплачуються з бюджету.
Отже, якщо студент працює за трудовим договором та одночасно навчається, то він має право скористатися ПСП за дотримання таких умов: по-перше, ним не отримується стипендія з бюджету; по-друге його зарплата за звітний місяць у 2013 році не перевищує 1610 грн.
Для підтвердження права на застосування податкової соціальної пільги працівник-студент зобов’язаний подати роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування пільги та довідку з навчального закладу про те, що він дійсно навчається в цьому навчальному закладі та не отримує стипендію з бюджету.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool