Податкова обіцяє до кінця року максимально автоматизувати відшкодування ПДВ

Червень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1473 | Коментарі: 0

Голова ДПС України Віталій Захарченко впевнений, що до кінця року його відомство зможе максимально перевести відшкодування ПДВ в автоматичний режим. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

Про це він заявив на брифінгу для ЗМІ у м. Одеса. Зокрема, голова ДПС відзначив, що на сьогодні в режимі автоматичного відшкодування сплачується 73% всіх компенсацій ПДВ.
«Процес автоматичного відшкодування податку на додану вартість стає динамічнішим. За чотири періоди кількість платників, що отримали право на автоматичне відшкодування, збільшилась у 5 разів», - підкреслив В. Захарченко.
Він нагадав, що у січні цього року, відразу після запровадження автоматичного відшкодування, право на це отримали тільки 24 платника, яким повернуто 457 млн. гривень. Вже по деклараціях за квітень, поданих у травні, таких підприємств стало 122, а загальна сума компенсованого таким шляхом ПДВ досягла 2,2 млрд. гривень.
На сьогодні отримувачі автоматичного відшкодування представляють 25 з 27 регіонів України. До переліку увійшли підприємства гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, суднобудування, електротехнічної, легкої та хімічної промисловості, будівництва, сільського господарства та торгівлі, зернотрейдери.
«Щоб зняти проблеми з відшкодуванням ПДВ, за останні два місяці ми перевищили відшкодування податку на 1,2 млрд. грн., замість запланованих 3,2 млрд. грн. було відшкодовано 4,4 млрд. гривень», – наголосив Віталій Захарченко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool