Податкова Кіровоградщини: новий законопроект допоможе комплексно вирішити проблему адміністрування податків

Жовтень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Проект Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів”, розроблений ДПС України, допоможе вирішити проблему адміністрування податків, створення умов для більш ефективного виконання органами ДПС своїх функцій, та забезпечення збалансованості Державного бюджету.

Законопроект спрямований на подальше удосконалення спрощеної системи оподаткування – ним передбачається запровадження для «спрощенців», які обрали 2 групу, податкового періоду – календарного року (замість кварталу), що дозволить скоротити кількість податкової звітності, документообіг, покращить рівень адміністрування єдиного податку. Передбачено також скасування обмежень по критерію кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку, що сприятиме створенню додаткових робочих місць. Також запропоноване зниження ставки єдиного податку для 5 та 6 груп з 7% і 10% до 5% і 7%, запровадження електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування. Таким чином, законопроект спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу.
Також в законопроекті передбачене встановлення для платників податків, за винятком платників єдиного податку 1 та 2 групи, обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій, у тому числі тих, що здійснюють продаж товарів за допомогою мережі Інтернет. Ця норма сприятиме детінізації діяльності, підвищенню відповідальності перед покупцями товарів, якості обслуговування, захисту прав споживачів. Разом з тим, РРО у своїй роботі будуть використовувати виключно платники, що працюють на 3-6 групі єдиного податку.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool