Податкова Кіровоградщини: нові можливості для платників єдиного податку

Вересень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1134 | Коментарі: 0

Верховною Радою України прийнято Закон України №5083-VI від 5 липня 2012 року про внесення змін до Податкового кодексу України, які торкнулися також і спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, та сприятимуть створенню додаткових стимулів для активного розвитку бізнесу. Він вступив у дію 12 серпня.

Зокрема, в законі враховані ініціативи ДПС України щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування за рахунок введення п’ятої та шостої груп платників єдиного податку. Так, у п’ятій групі «спрощенців» зможуть працювати фізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше 20 найманих співробітників, а обсяг доходу – не більше 20 млн. грн. У шостій групі працюватимуть юридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсяг доходів – не більше 20 млн. грн. Ставки податку для цих груп встановлено на рівні 7% (для платників ПДВ) та 10% (для неплатників ПДВ).
Крім того, раніше було внесено зміни щодо незастосування у 2012 році штрафних санкцій до платників єдиного податку за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками.
Підтвердженням позитивного впливу законодавчих нововведень є збільшення кількості „спрощенців” (на 2486 порівняно з 2011 роком) та надходжень від сплати єдиного податку за 8 місяців 2012 року. Так, за цей час приватні підприємці регіону сплатили 39,9 млн. грн. єдиного податку. Це у 3 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Також збільшили надходження і юридичні особи-«спрощенці», з початку року вони сплатили 8,1 млн. грн. єдиного податку, що на 1,9 млн. грн., або, 30,4% більше порівняно з минулим роком.
Нагадуємо, що перехід на спрощену систему оподаткування можливий лише з початку нового кварталу, за умови дотримання критеріїв відповідності обраній групі та за відсутності податкового боргу.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool