Податкова Кіровоградщини інформує

Червень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1199 | Коментарі: 0

За підсумками січня-травня нинішнього року платники податків Кіровоградщини перерахували до зведеного бюджету 872,4 млн. грн., що складає 106 відс. планових показників Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Про це під час прес-конференції розповів голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко.
За його словами, за вказаний період до зведеного бюджету додатково надійшло 49 млн. грн. Із загальної суми надходжень зведеного бюджету до загального фонду державного бюджету надійшло 308,3 млн. грн., що склало 113,3% планових показників та до місцевого бюджету – 553,3 млн. грн. або 111,3%. Такого результату вдалося досягти завдяки таким основним бюджетоформуючим платежам державного бюджету, як податок на прибуток підприємств та ПДВ. Протягом січня-травня 2012 року зібрано 109,2 млн. грн. податку на прибуток, та 167,5 млн. грн. податку на додану вартість.
71,3% в місцевому бюджету займає податок на доходи фізичних осіб, надходження якого склали 394,8 млн. грн. Також за цей період до місцевого бюджету надійшло 89,6 млн. грн. плати за землю, та 26,3 млн. грн. єдиного податку.
Посадовець підкреслив – в регіоні значно зменшено кількість проведених документальних перевірок. У січні-травні 2012 року проведено 77 планових документальних перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб, що вдвічі менше, ніж у відповідному періоді 2011 року (145). Також вживаються заходи щодо недопущення випадків неправомірних та безпідставних перевірок суб’єктів господарювання та фактів зупинення роботи підприємств в ході їх проведення. Майже в 5 разів (або на 80%) скорочено кількість фактичних перевірок суб’єктів господарювання. Протягом січня-травня 2012 року проведено 101 фактичну перевірку (за 5 місяців 2011р. – 491). При цьому, вони проводилися виключно за обставинами, визначеними статтею 80 Податкового кодексу, зокрема в результаті звернень громадян та надходження інформації від органів виконавчої влади.
Підрозділами податкового контролю протягом січня-травня 2012 року донараховано узгоджених та неузгоджених грошових зобов‘язань на суму 36,7 млн. грн., застосовано штрафних (фінансових) санкцій на загальну суму 2,9 млн. грн. За результатами перевірок зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток на суму 108,1 млн. грн., що надало змогу упередити несплату цього податку в наступних податкових періодах на 24,9 млн. грн. З розряду збиткових виведено 18 підприємств.
За словами Ігоря Вірієнка, значним резервом у наповненні бюджету коштами є погашення податкового боргу. За січень-травень 2012 року по області його скорочено на 16 млн. грн., або на 5,1 відсотка. Станом на 01.06.12 загальна кількість боржників по області склала 1327 суб’єктів. З початку року забезпечено її скорочення на 456 суб’єктів (25,6 відс.). За рахунок застосування заходів погашення податкового боргу за січень-травень 2012 року мобілізовано до зведеного бюджету 42,3 млн. грн., що на 19,6 млн. грн. більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Протягом січня-травня місцеві підприємства отримали відшкодування 146,2 млн. грн. ПДВ. Із зазначеної суми 126,6 млн. грн. було повернуто в автоматичному режимі. Його отримали 5 суб’єктів господарювання – ПРАТ „Гідросила АПМ", ПАТ „Гідросила", ПРАТ „Торговий дім „Гідросила", ПП „ТД "Креатив-розлив" та МААК „Урга". Разом з тим, з початку нинішнього року кіровоградські податківці упередили безпідставне відшкодування 9 млн. грн. ПДВ.
Посадовець наголосив – впродовж кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2011 році в області збережено позитивну динаміку зростання кількості декларантів. Так, у 2010 році до декларування доходів залучено 31217 громадян, у 2011 році – 32967, у 2012 році – 40192. Загальна кількість декларантів у поточному році у порівнянні з минулим роком зросла на 7225 осіб або на 21,9 відс. В результаті до сплати підлягає 24,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 8,3 млн. грн. або на 51 відс. більше, ніж у минулому році, із них вже надійшло до місцевого бюджету 15,3 млн. грн. До повернення (станом на 1.06.2012) по податковій знижці належить 1,5 млн. грн. Доходи понад 1 млн. грн. станом на 1.06.2012 р. задекларували 12 громадян (у 2011 році – 2).
Також голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко розповів про проект ДПС України, що дозволяє громадянам разом з податківцями здолати корупцію в рядах відомства, має назву "Пульс податкової". За час його роботи від платників Кіровоградської області надійшло 25 звернень, в більшості з яких (13) мова йшла про неправомірні дії окремих співробітників податкових органів. Відповіді на звернення платники отримали упродовж 1 дня.
За його словами, почав роботу центр сертифікації ключів при ДПС в Кіровоградській області, створений для забезпечення платників податків безкоштовними ключами електронного цифрового підпису. Відповідно до Регламенту, Акредитований центр сертифікації ключів надає послуги електронного цифрового підпису органам державної влади і місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності, іншим суб'єктами господарської діяльності і фізичним особам, з можливістю безоплатної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів. Сферою їх використання є організація електронного документообігу з використанням електронного цифрового підпису.
Ігор Станіславович підкреслив – нині в державі активно створюються сервісні центри по обслуговуванню платників податків. В Кіровоградській області 21 такий центр в кожному районі вже надає послуги платникам. В Кіровограді такий буде відкрито наступного тижня.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool