Податкова: До відома громадян, що здають квартири у найм!

Квітень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1382 | Коментарі: 0

Відповідно до Податкового Кодексу України громадяни, які надають житло у найм іншим громадянам і отримують доходи, зобов'язані сплачувати податок та декларувати доходи шляхом подання декларації про майновий стан і доходи. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Оподаткування доходів громадян від надання у найм житлових приміщень іншим фізичним особам (квартирантам), регулюється статтею 170 Податкового Кодексу. Якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету, є платник податку-орендодавець, тобто, особа яка надає житло у найм та отримує доходи.

При цьому, такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені цим Кодексом для квартального звітного періоду, а саме протягом 40 календарних днів після останнього дня такого кварталу.
Сума отриманого доходу та сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації. Податкова декларація згідно з ст. 49 Податкового Кодексу подається до податкового органу за місцем податкової адреси до 1 травня року, що настає за звітним.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool