Податкова дає роз яснення

Червень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1615 | Коментарі: 0

Щодо включення до складу валових витрат вартості товарів (робіт, послуг), які будуть придбані у фізичних осіб – платників єдиного податку. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Відповідно до п. 177.4 ст. 177 Податкового кодексу України від 02.12.10 № 2755-VІ (далі – ПКУ), до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат виробництва (обігу) згідно з розділом ІІІ ПКУ.
Згідно із пп. 139.1.12 п. 139.1 ст. 139 розділу ІІІ ПКУ не включаються до складу валових витрат витрати, понесені у зв’язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи – підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв’язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації). При цьому, розділ ІІІ ПКУ набув чинності з 01.04.2011.
Таким чином, якщо фізична особа – підприємець придбаває товар (роботи, послуги) у фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку, то такі витрати не включаються до складу валових витрат платника податків, починаючи з ІІ кварталу 2011 року.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool