Податківці підвели підсумки реформування спрощеної системи оподаткування в Кіровоградській області

Лютий 08, 2012 | Новини | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

Про них під час прес-конференції в облдержадміністрації розповів в. о. заступника голови ДПС у Кіровоградській області Олександр Підлісний.  Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

За його словами, прийняття Верховною Радою України Закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”, який набрав чинності з 1 січня 2012 року – важливий крок у напрямку поліпшення податкового клімату для підприємців України. 

Посадовець відзначив – на Кіровоградщині спрощену систему оподаткування, обліку та звітності обрали 19456 фізичних осіб-приватних підприємців. При цьому перша група нараховує 4368 „спрощенців”. Це переважно ті, що здійснюватимуть роздрібний продаж товарів на ринках із обсягом доходу до 150 тис. грн. на рік без найманих працівників. 12158 приватних підприємців обрали другу групу, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн. грн. на рік та дозволяє наймати до 10 працівників. Разом з тим, 2930 платників Кіровоградщини працюватимуть у третій групі. Вони можуть мати не більше 20 найманих осіб, а обсяг їх доходу не може перевищувати 3 млн. грн. за рік. Зі ставкою єдиного податку в 3 відс. в цій групі працюватиме 55 приватних підприємців, в 5 відс. – 2875.
Юридичними особами області (які відносяться до четвертої групи) подано 1478 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування у нинішньому році.
Підтвердженням позитивного впливу законодавчих нововведень є збільшення надходжень від сплати єдиного податку у січні 2012 року – за цей час приватні підприємці регіону сплатили 3,7 млн. грн. єдиного податку, що на 0,7 млн. грн. більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Юридичні особи-платники єдиного податку Кіровоградщини перерахували до місцевого бюджету 1,1 млн. грн. Це на 0,4 млн. грн. більше порівняно з січнем 2011-го.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool