Податківці переконані - новий порядок сплати акцизного податку принесе державі 1,2 млрд. грн.

Грудень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Нові правила адміністрування акцизного податку, які почнуть діяти з 1 січня 2013 року, сприятимуть подальшій детінізації галузі і дозволять залучити до бюджету додатково 1,2 млрд. грн. податкових платежів. Зміна ставок та порядку сплати акцизного податку також дозволить створити справжні конкурентні умови на ринку тютюнової продукції.

Нагадаємо, Закон України від 20 листопада 2012 № 5503 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів» передбачає авансову сплату акцизного податку при придбанні марок, а також збільшення розміру мінімального акцизного податкового зобов'язання та специфічної ставки акцизного податку з одночасним зменшенням впливу адвалерної складової. На думку фахівців податкової служби, такий порядок адміністрування акцизного податку зробить невигідними махінації з роздрібними цінами на тютюнові вироби. Це також унеможливлює демпінгові махінації як один з розповсюджених методів недобросовісної конкуренції.
Крім того, посилено відповідальність за порушення умов виробництва, транспортування, зберігання, реалізації підакцизної продукції. Мінімальний штраф з 1 січня 2013 року буде підвищено з 1700 грн. до 8500 грн.
Фахівці податкової служби також працюють над запровадженням низки інших інноваційних процедур в адмініструванні акцизного податку, зокрема – електронних акцизних марок та декларування максимальних цін на тютюнові вироби в електронному вигляді.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool