Податківці Кіровоградщини викрили факт ухилення від сплати податків на десятки мільйонів гривень

Липень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1489 | Коментарі: 0

За наслідками планової виїзної перевірки суб’єкту господарювання, що здійснює діяльність в сфері переробки сільськогосподарської продукції, кіровоградські податківці донарахували понад 43 млн. грн. податків та зборів (разом із штрафними санкціями). Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Як виявилося в ході її проведення, посадові особи підприємства укладали договори поставки товарно-матеріальних цінностей (а саме – сільськогосподарської продукції) з контрагентами-„транзитерами”, які здійснювали взаємовідносини з суб’єктами господарювання, що мають ознаки фіктивності, тобто відносяться до категорії „податкових ям”. Це, в свою чергу, призвело до завищення підприємством валових витрат та податкового кредиту з податку на додану вартість. Відповідно до вимог діючого законодавства України зазначені правочини визнані нікчемними.
На даний час матеріали перевірки передані до управління податкової міліції для вирішення питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності керівника зазначеного підприємства відповідно до ст. 212 Кримінального кодексу України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool