Платники податків Кіровоградської області в цілому позитивно оцінили першій рік дії Податкового кодексу України

Листопад 23, 2011 | Новини | Переглядів: 1185 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині відбулося соціологічне опитування, під час якого платників податків регіону просили оцінити перший рік застосування Податкового кодексу України. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

 Протягом першої декади листопада нинішнього року була опитана думка фізичних осіб-підприємців, державних службовців, суб’єктів господарювання-юридичних осіб, фермерів, селян-одноосібників тощо.
Із усього загалу опитаних 330 респондентів, або 47 відс. вважають, що податкове законодавство у зв’язку з введенням в дію Податкового Кодексу України стало більш зрозумілим, проте окремі норми потребують доопрацювання, 227 (32,4 відс.) – в цілому зрозумілим, оскільки Кодекс уніфікував численні законодавчі акти з питань оподаткування. 144 жителя (20,6 відс.) переконані, що у новому податковому законодавстві зорієнтуватися складно.
Серед загальної кількості опитаних 298 громадян (42,5 відс.) зазначили, що зміни у податковому законодавстві вплинули на ведення їхнього бізнесу позитивно, оскільки зменшилося фінансове навантаження на підприємство та скоротилася кількість звітності, 204 (29,1 відс.) заявили, що ці зміни не стосувалися їх діяльності, 199 (28,4 відс.) – зовсім не вплинули.
Рівно 184 респондента (26,2 відс.) вважають, що не бачать необхідності у спрощенні форм податкової звітності (декларацій), а також у зменшенні її кількості, 175 (25 відс.) – що було б доцільно зменшити кількість податкових звітів та декларацій. 168 (24 відс.) респондентів переконані, що така необхідність існує. 132 громадянина серед опитаних (18,8 відс.) вважають, що така необхідність є, проте вона стосується не всіх форм звітності. 42 (6 відс.) платника взагалі не бачать в цьому сенсу.
Найважливішими досягненнями Податкового кодексу платники податків Кіровоградщини вважають зменшення загальної кількості податків та зборів, поетапне зниження ставок податку на прибуток та податку на додану вартість, зменшення тривалості документальних перевірок, скасування податку з власників транспортних засобів, ліквідацію нерівності в оподаткуванні доходів резидентів і нерезидентів, застосування нульової ставки податку на прибуток на 5-ть років для підприємств з річним оборотом до 3 млн. грн. та кількістю працюючих до 20 осіб та розширення переліку видів податкової знижки, на які зменшується загальний річний оподатковуваний дохід.
Опитування проводилось шляхом анкетування платників податків під час проведення семінарів. В ньому взяв участь 701 житель Кіровоградської області. Його результати узагальнені, проаналізовані та враховані в роботі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool