Платники єдиного податку І та ІІ груп мають право на щорічну «податкову відпустку»

Липень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 777 | Коментарі: 0

Нарахування єдиного податку здійснюється органами державної податкової служби на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Водночас, платники, які перебувають на І або ІІ групі спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності та не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць у році на час відпустки, а також за період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. При цьому платник повинен мати підтверджену копію листка (листків) непрацездатності. Така інформація зазначається у заяві довільної форми, яка подається до податкової інспекції за місцем реєстрації.
Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу не передбачено. Однак, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до органу Міндоходів заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.
Нагадуємо, що порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені статтею 295 Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool