Платниками податків Кіровограда сплачено понад 334 млн. гривень ЄСВ

Квітень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 769 | Коментарі: 0

Надходження єдиного соціального внеску за 1 квартал 2015 року забезпечено в сумі 334076,6 тис.грн., або 108,2 відсотків до прогнозного завдання та на 30307,8 тис.грн. перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

В прийнятому Законі України № 77 – VII від 28.12.2014 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» зазначено, що підприємці загальної системи оподаткування і «спрощенці» за бажанням, з метою збереження страхового стажу в році або окремому місяці року, де не було доходу (прибутку), можуть самостійно визначити базу нарахування єдиного внеску. У такому випадку ЄСВ не може бути менше за розмір мінімального страхового внеску і більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.
При цьому такі фізичні особи-підприємці зобов’язані подавати звіт за себе незалежно від того, провадять вони підприємницьку діяльність чи ні.
Якщо ж підприємець отримав навіть незначний дохід, ЄСВ доведеться заплатити не менше мінімального розміру.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool