Питання бюджетного фінансування галузей міського господарства має вирішуватися комплексно, - Андрій Табалов

Жовтень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 720 | Коментарі: 0

Постійна депутатська комісія міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально – економічного розвитку розглянула проект рішення міської ради від депутата Олександра Цертія відшкодовування з міського бюджету частини витрат батьків на так звані добровільні внески у школах.

На думку Олександра Цертія, бюджетне фінасування на кожного учня Кропивницького у розмірі 200-300 гривень дозволить полегшити навантаження на сімейні бюджети багатьох родин, де є школярі.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Начальник фінансового управління Любов Бочкова звернула увагу, що у школах Кропивницького на одного учня з бюджету витрачається близько півтори тисячі гривень, і це без врахування заробітної плати вчителів та плати за енергоносії.
У свою чергу, секретар міської ради Андрій Табалов назвав порушене колегою питання надзвичайно важливим, але наголосив при цьому, що такі точкові і розрізнені пропозиції, направлені на розв’язання частини якоїсь окремої проблеми не дозволять вирішити питання стратегічно.

- До проблеми необхідно підходити комплексно. Для реальних змін у становищі навчальних закладів необхідно збільшити фінансування мінімум у два рази, - відзначив Андрій Табалов. - На жаль, сьогодні таких коштів у міському бюджеті ми не маємо. Запропонований підхід більше нагадує популістське рішення, оскільки створює прецедент. Завтра хтось виступить з окремою ініціативою передбачити в міському бюджеті кошти на додаткові відшкодування за проїзд чи на виплату матеріальної допомоги, на яку сьогодні спрямовано найбільше депутатських запитів.

Члени комісії взяли до відома пропозицію Олександра Цертія, а остаточне рішення буде прийняте на черговій сесії міської ради. Але прогноз Андрія Табалова виправдався: вже під час сьогоднішнього засідання депутатська комісія підтримала ініціативу депутата Олега Краснокутського і доручила фінасовому управлінню спільно з управлінням охорони здоров’я розглянути і обрахувати можливість збільшення бюджетних асигнувань на харчування в комунальних лікарнях мінімум втричі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool