Підприємці Кіровоградщини отримали 516 ліцензій на право торгівлі алкоголем та тютюном

Березень 11, 2015 | Новини | Переглядів: 805 | Коментарі: 0

Протягом січня - лютого 2015 року суб'єктам господарювання видано 516 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з них 249 – на роздрібний продаж алкоголю та 267 – продаж тютюну. До місцевого бюджету надійшло 1,5 млн.грн. від плати за ліцензії.

Основним із завдань органів фіскальної служби є контроль за дотриманням продавцями Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів” у частині заборони продажу таких товарів особам, які не досягли 18 років. З початку поточного року анульовано 1 ліцензію за продаж зазначених товарів неповнолітнім.
Державний бюджет отримав 2,3 мілн.грн. акцизного податку з вироблених в Україні товарів.
З 1 січня 2015 року з проведенням податкової реформи запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Місцевий бюджет поповнився на 7,3 млн.грн. акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Дієвий контроль за обігом підакцизних товарів сприяє реалізації єдиної державної політики у сфері виробництва і обігу алкогольних напоїв та створенню належних умов для зростання обсягів їх легального виробництва, захисту здоров’я громадян, а також збільшенню надходжень до бюджету, зазначив в.о. начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Олег Лічман.
Нагадаємо: відповідно до чинного законодавства, за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім передбачено анулювання ліцензії та штрафні санкції. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool