Підписані Президентом зміни до Податкового кодексу сприятимуть розвитку підприємництва

Серпень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 911 | Коментарі: 0

Ці зміни передбачені законом України №5083-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні" та сприятимуть спрощенню процедури адміністрування податків та, відповідно, створенню додаткових стимулів для активного розвитку бізнесу.

Зокрема, в законі враховані ініціативи ДПС України щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування за рахунок введення п’ятої та шостої груп платників єдиного податку. Так, у п’ятій групі «спрощенців» зможуть працювати фізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше 20 найманих співробітників, а обсяг доходу - не більше 20 млн. грн. У шостій групі працюватимуть юридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсяг прибутку – не більше 20 млн. грн.
Значно спростить документообіг та дозволить планувати витрати для підприємців врахована в законі ініціатива ДПС щодо авансових платежів податку на прибуток. Підприємства з прибутком не менше 10 млн. грн. сплачуватимуть щомісяця 1/12 частину нарахованого за минулий рік податку. У випадку, якщо підприємство протягом кварталу показує збиток, воно може подати заяву, зробити перерахунок і буде до кінця року звільнено від сплати авансових платежів. Перевагою для цієї групи платників також є дозвіл не подавати податкову декларацію за календарний квартал, півріччя та 9 місяців, а податок на прибуток сплачувати на підставі річної податкової декларації без сплати авансового внеску.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool