Підгодовуючи дичину в угіддях, на Кіровоградщині тваринам допомагають пережити зиму

Січень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

20 січня завершився сезон полювання 2012/2013 років в мисливських угіддях області.

Протягом шести місяців мисливці здійснювали полювання на пернату дичину, хутрового звіра та диких парнокопитних тварин. Всього участь у мисливському сезоні прийняли близько 6 тис. мисливців.
В листопаді та грудні тривав сезон полювання на диких парнокопитних тварин. За цей час було проведено 233 ліцензійних полювання, з яких 196 були вдалими для мисливців – вони вполювали 8 оленів, 109 козуль та 79 кабанів. У полюванні на цих тварин взяли участь майже 2 тис. мисливців.
Одразу після завершення сезону полювання розпочалась підготовка вже до цьогорічного сезону, незважаючи на те, що до його початку ще багато часу. Так, ведення мисливського господарства на території області з 30 користувачів угідь здійснюють 5 державних лісогосподарських підприємств – Голованівський, Долинський, Ониківський, Онуфріївський та Чорноліський лісгоспи, загальна площа мисливських угідь, які надані цим підприємствам в користування, становить майже 50 тис. гектарів. Протягом року працівники підприємств та небайдужі мисливці заготовили 15 тонн сіна, 30 тонн кукурудзи, 3 тонни зерносуміші, майже тонну солі та 2 тис. кормових віників.
Взимку, коли в угіддях багато снігу та видобуток їжі для тварин ускладнений, зайняті у мисливському господарстві працівники викладають корма у спеціально обладнаних місцях, допомагаючи пережити тутешнім мешканцям холодну пору року. Паралельно користувачі мисливських угідь Кіровоградської області починають проводити облік диких мисливських тварин.

О. Кваша, завідувач сектором мисливського господарства Кіровоградського ОУЛМГ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool