Під час практичних занять рятувальники області підготувалися до дій у разі виникнення паводку (ФОТО)

Лютий 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1316 | Коментарі: 0

Як твердить народна мудрість: хто попереджений, той озброєний. Тож, працівники пожежно-рятувальної служби Кіровоградської області 17 лютого провели підготовку до належного реагування та організації дій у разі виникнення паводку та пропуску льодоходу. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

З цією метою на базі Управління МНС в області пройшли практичні заняття щодо вимог безпеки праці під час виконання аварійно-рятувальних робіт, пов’язаних з наслідками весняної відлиги. Готовність рятувальників до виконання дій за призначенням перевірив начальник Територіального управління МНС у Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак. Віктор Васильович зазначив, що не тільки професійна практична підготовка, але і безпека праці вкрай важливі під час виконання аварійно-рятувальних робіт, тому для цього і проводять тренування. 

У заняттях брали участь співробітники Управління, начальники міських управлінь та районних відділів, аварійно-рятувального загону спецпризначення, Олександрійського воєнізованого гірничо-рятувального загону, начальники пожежно-рятувальних підрозділів та особовий склад.
Учасникам занять на прикладі пояснили, яких вимог безпеки праці слід дотримуватись у роботі з електростанціями та під час використання паливно-мастильних матеріалів і охолоджуючих рідин двигунів внутрішнього згоряння. Також рятувальникам нагадали правила роботи з оснащенням для відкачування води: гідроелеватором та мотопомпою.
Довели до учасників занять вимоги безпеки праці під час перекачування води за допомогою пожежної насосної станції та пожежного рукавного автомобіля АР-2.
Рятувальники також вдосконалили знання щодо рятування людей на воді, застосовуючи надувний човен. Важливою частиною занять стала тема надання невідкладної медичної допомоги потерпілому при переохолодженні, на якій більш детально зупинились лікарі медичного центру УМНС в області.
Коментуючи результати занять, начальник Територіального управління Віктор Федорчак зазначив, що їх мети досягнуто. Отже, жителі області навіть під час відлиги будуть почувати себе в безпеці, завдяки високому рівню підготовки рятувальників. 

Під час практичних занять рятувальники області підготувалися до дій у разі виникнення паводку (ФОТО)

Під час практичних занять рятувальники області підготувалися до дій у разі виникнення паводку (ФОТО)

Під час практичних занять рятувальники області підготувалися до дій у разі виникнення паводку (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool