Під час круглого столу в ДПС у Кіровоградській області обговорювались переваги автоматичного відшкодування ПДВ

Квітень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

За словами голови ДПС в області Ігоря Вірієнка, такий спосіб повернення податку на додану вартість є одним з основних нововведень Податкового кодексу України. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

 Посадовець підкреслив – якщо у березні минулого року лише 1 підприємство регіону отримало право на автоматичне бюджетне відшкодування, то сьогодні вже 5 найбільш крупних підприємств, що здійснюють експортні операції, отримують ПДВ в автоматичному режимі. В такий спосіб торік їм було повернуто 200,7 млн. грн. ПДВ, що складає 41,8 відс. від загальної відшкодованої суми.

Голова ДПС у Кіровоградській області наголосив на тому, що зростання обсягів автоматичного відшкодування стало основною причиною збільшення загального повернення ПДВ іншим підприємствам. Так, якщо у 2010 році суб’єктам господарювання регіону було відшкодовано лише 71,4 млн. грн. податку на додану вартість, то у зв’язку з введенням нових правил, в році минулому обсяги відшкодування досягли суми в 479,7 млн. грн. (в 6,7 рази більше).
Представники підприємств, що брали участь у засіданні, погодились з тим, що автоматичний режим відшкодування має більше переваг над звичайним. Разом з тим процедура отримання такого права потребує вдосконалення. Також учасники засідання звернули увагу на недосконалість програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється відбір платників податків – претендентів на автоматичне відшкодування.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool