Під час акції Податки без таємниць податківці розповіли про зміни в спрощеній системі оподаткування

Грудень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1253 | Коментарі: 0

В її рамках делегація з обласного центру завітала до м.Малої Виски, де зустрілась з головами сільських (селищних) рад Маловисківського, Новомиргородського та Новоархангельського районів.

Про основні результати роботи податкової служби розповів перший заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА у Кіровоградській області, перший заступник голови ДПА у Кіровоградській області Сергій Колотуха. За його словами, з початку року до загального фонду державного бюджету надійшло 583,8 млн. грн. платежів, що складає 111,3 відсотка до факту відповідного періоду минулого року. До місцевих бюджетів Кіровоградщини з початку року платники податків перерахували більше 1,1 млрд. грн., що на 17 відсотків більше фактичних надходжень зазначеного періоду.

Заступник голови Кіровоградської обласної ради Іван Владов наголосив на необхідності тісної співпраці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. За його словами, саме завдяки їй можливо виконати завдання по наповненню всіх бюджетів коштами, поставлені Президентом та Урядом України.
Спеціалісти податкової служби розповіли про зміни в застосуванні спрощеної системи оподаткування, внесені Законом України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” від 04.11.11 №4014-VI. Ним передбачено збільшення обсягів річного доходу, що дає право перебувати на спрощеній системі; прив'язку ставок єдиного податку до розміру мінімальної заробітної плати; встановлення з метою оподаткування 4-х категорій платників; на відміну від діючого законодавства не передбачено збільшення розміру ставки податку за кожного найманого працівника; обмеження сфери застосування спрощеної системи оподаткування для окремих видів господарської діяльності; встановлення відповідальності платника податку за застосування іншого способу розрахунків, провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві, перевищення граничного обсягу доходу тощо.
Також податківці розповіли про особливості оподаткування плати за землю з юридичних осіб, фіксованого сільськогосподарського податку, місцевих податків і зборів та справляння податку на доходи фізичних осіб.
В свою чергу, перший заступник начальника Головного управління Державного казначейства України у Кіровоградській області Нінель Янюк у своєму виступі торкнулась особливостей казначейського обслуговування місцевих бюджетів, зосередивши увагу присутніх на умовах та підставах одержання в органах Державного казначейства короткотермінових позичок на покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів у 2011 році.
Наприкінці зустрічі виступаючі вичерпно відповіли на численні запитання голів сільських (селищних) рад.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool