Петрівський район: виявлено 120 боєприпасів часів війни

Червень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 1007 | Коментарі: 0

9 червня до Служби порятунку «101» зателефонував керівник пошуково-військово-патріотичної організації «Слава» Володимир Шевченко з м.Кривий Ріг.

Чоловік повідомив, що під час пошуків останків загиблих солдатів у селах Червонокостянтинівка та Братське Петрівського району виявлено боєприпаси часів Другої Світової війни.
Так, на полі у с.Червонокостянтинівка пошуковці знайшли 48 артилерійських снарядів калібру 75 мм та 2 снаряди калібру 150 мм. А у с.Братське на полі – 70 мінометних мін калібру 82 мм. Загалом – 120 застарілих боєприпасів. За словами Володимира Шевченка, у цій місцевості протягом жовтня – грудня 1943 року тривали бої. А місцеві жителі зносили зброю німецького та радянського зразка далі від помешкань, там вона пробула і до нинішнього часу. Наразі на місці подій виставлено охорону. Знешкодження виявлених боєприпасів групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС в області заплановано на 10 червня.
Прес-служба Управління ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool