Перспективи розвитку медичної галузі на Кіровоградщині

Червень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1602 | Коментарі: 0

Напередодні Дня медичного працівника начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Клубнікін провів прес-конференцію, присвячену перспективам розвитку медичної галузі на території області.

Торкнувшись тих змін, які останнім часом відбуваються у медицині, Олександр Клубнікін зазначив, що система охорони здоров’я вже тривалий час потребувала реформування. – Проблем у медичній галузі звісно вистачає – це і нестача сучасного медичного обладнання, спеціального автотранспорту, це і брак молодих кваліфікованих медичних спеціалістів. Але перші кроки до позитивних змін в області вже зроблені, зокрема, йде активна розробка проекту створення на території області госпітальних округів. – Можна з впевненістю стверджувати, що на сьогоднішній день альтернативи госпітальним округам немає. Враховуючи низьку завантаженість багатьох районних лікарень, брак кваліфікованих лікарів та суттєве зменшення кількості населення, особливо у сільській місцевості, є лише одна можливість зберегти медичні заклади, раціонально використати їх матеріально-технічну базу та забезпечити якісний рівень медичного обслуговування населення – це створювати госпітальні округи, – наголосив Олександр Клубнікін.
– Велику підтримку лікарняним закладам у районах надає також і соціально-відповідальний бізнес. Так у Добровеличківському районі місцеві фермери надали районній ЦРЛ грошову допомогу у розмірі 2 млн. грн. для придбання та укомплектування районної лікарні сучасним рентгенологічним обладнанням, – повідомив начальник управління охорони здоров’я.
За словами Олександра Клубнікіна, у нинішньому році на розвиток медицини у районах виділено 47 млн. грн. Всього на утримання та розвиток медичної галузі в області виділено у нинішньому році 731 млн. грн. На ці кошти передбачається придбати 22 сучасних рентгенологічних апарати для лікарень області, одну гамма-камеру для обласного онкодиспансера вартістю від 8 до 10 млн. грн., ангіограф – найсучасніший медичний комплекс, призначений для дослідження стану, а також лікування серця та сосудів вартістю 15 млн. грн. Крім того, прийняте рішення про придбання трьох сучасних реанімобілів, якими будуть укомплектовані Кіровоградська станція швидкої допомоги, обласний перинатальний центр та Олександрійська районна центральна лікарня.
Торкнувшись питання перинатального центру, Олександр Клубнікін зазначив, що на реконструкцію Центру, а також для придбання медичного обладнання з державного бюджету виділено 35,2 млн. грн.
Також вирішується питання стосовно підготовки та укомплектування медичних закладів області, зокрема, перинатального центру кваліфікованими акушерами-гінекологами. Адже на сьогоднішній день в області бракує 85 спеціалістів відповідної кваліфікації. Зокрема, вже найближчим часом до області будуть направлені 15 молодих акушерів-гінекологів. За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації, відкриття обласного перинатального центру заплановане орієнтовно на 1 листопада нинішнього року.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool