Персональна виставка художніх творів Алли Преображенської (ФОТО)

Травень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1113 | Коментарі: 0

30 травня 2012 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття персональної виставки творів «Прогулянки містом з Аллою Преображенською».

«Рішення присвятити себе виключно мистецтву прийшло тоді, коли я зрозуміла, що це для мене – найважливіше. Прагнення жити в постійному творчому русі, мати свою особисту думку, виражену в образах, відкривати душу, залишаючись при цьому незахищеною, це дуже важко. Важко, ще й тому, що близькі, друзі, знайомі, знали мене іншою, більш земною, більш реальною. Тільки впевненість моїх думок змогла переконати їх жити зі мною в одній площині та розмовляти мовою моїх робіт».
Алла Преображенська народилися в 1961 році у м. Знам’янці Кіровоградської області в родині, де дід був художником, а батько все життя малював і любив мистецтво, він же і був її першим вчителем. Пізніше відвідувала гуртки та художні студії, але головні «мистецькі відкриття» робила самостійно. У 1984 році закінчила Кіровоградський державний інститут сільгоспмашинобудування, до 1996 р. працювала інженером – конструктором на заводі «Сільмаш» у Білій Церкві, була автором власних технологічних розробок. І все життя малювала.
Перша персональна виставка художниці відбулася 2001 року у київській галереї «Майстерня» у Центральному будинку художника України. З того часу її роботи експонувались більше чим на десяти виставках. Як говорить сама Алла: «Працюю багато, із задоволенням, але тільки тоді, коли сама цього хочу. Не пишу на замовлення. Ніколи не повторюю своїх робіт. У живопису головне – неповторність, унікальність».
Романтичний характер творчості Преображенської особливо відчутний у її роботах «Дощ» (2010), «Мрійники» (2009), «Я поспішаю» (2010), «Карусель» (2010) та інших. Твори приваблюють життєрадісністю, надзвичайною поетичністю. Як музикант грає на скрипці, так Алла «грає» пензлем на полотні. Знайомство з шедеврами світового мистецтва в музеях Європи збагатило її, а чудова природа України, Італії, Франції, Ізраїлю надихнула на створення таких полотен, як «Львів» (2009), «Одеський дворик» (2008), «Львів. Трамвайчик» (2010), «Париж…» (2010), «Тель – Авів» (2007), «Париж. Люксембурзький сад» (2009)…
На картинах Алли оживають і вулиці старого Таллінна, Львова, Парижу, Одеси, Венеції, Києва… що не тільки фіксують образи міст, де побувала художниця, а й привертають перш за все відкритістю погляду, виразною авторською суб’єктивністю. А ще - особливою «поезією повсякдення», вмінням побачити художній зміст у найбуденніших сюжетах. Більшість її картин – чорно – сірі, майже монохромні. Її малярство, скоріше можна назвати сучасною версією «імпресіонізму», однак не традиційного. З його розкладанням кольорів та грою світла і тіні а такого, де важливими залишаються саме «враження реальності», уміння бачити, вдивлятися у навколишній світ, захоплювати і дивувати його різноманіттю, на кожному кроці знаходити цікаве, виразне, значуще.
Роботи Алли Володимирівни Преображенської зберігаються в музеях та особистих колекціях України, Росії, Латвії, Фінляндії, Польщі, Іспанії, Італії, Америки…

Валентина Ноженко – головний зберігач фондівКіровоградського обласного художнього музею

Персональна виставка художніх творів Алли Преображенської (ФОТО)

Персональна виставка художніх творів Алли Преображенської (ФОТО)

Персональна виставка художніх творів Алли Преображенської (ФОТО)

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool