Перший загін воєнізованої охорони Одеської залізниці готовий максимально протидіяти терористичній загрозі

Червень 25, 2015 | Новини | Переглядів: 883 | Коментарі: 0

Одним з пріоритетних завдань для Першого загону воєнізованої охорони Одеської залізниці у сучасних реаліях є протидія терористичній загрозі з боку сторонніх осіб, адже в межах Одеської області вже декілька разів за останній період зафіксовано наслідки проявів тероризму.

Протидіяти цьому явищу можна завдяки новим засобам попередження. Зокрема залізничники посилили увагу і попередили керівний склад підрозділів щодо якісного виконання службових обов’язків у частині підвищення контролю за роботою караулів, організації службової діяльності з посилення пропускного режиму (у парках станцій, адмінбудівель, депо), посилення охорони дільниць обслуговування, які найбільш підпадають терористичним проявам, особливо там, де проводиться налив, стоянка і вивантаження легкозаймистих вибухонебезпечних вантажів, проведення профілактичних заходів спрямованих на попередження терористичних актів. У першому одеському загоні воєнізованої охорони проводяться необхідні заходи з питань недопущення несанкціонованих втручань, які сталися на ряді станцій (тоді невідомими особами було підірвано залізничну колію та пошкоджено рухомий склад). Крім того, разом з працівниками колійного господарства проведено обстеження криміногенних дільниць і станцій (Краснознам’янка – Ротове, Ізмаїл – Новий Порт, станції Ротове, Любашівка, Ізмаїл) стан колії і наявність деталей верхньої будови колії.
Ще одним з основних напрямків роботи працівників Одеського загону відомчої воєнізованої охорони залізниці є розкриття та попередження крадіжок майна залізниці. Так, за 5 місяців 2015 року було розкрито та попереджено 19 випадків крадіжок на загальну суму понад 22,5 тис. грн., проведено 324 рейди (251 з них сумісно з міліцією). За цей період було затримано 29 осіб. Найчастіше зловмисники позіхають на деталі верхньої будови колії, приладів сигналізації, централізації та блокування і зв’язку, рухомого складу, дизельного палива.
За зазначений період було здійснено 70 виїздів мобільних груп і груп взаємодії на повідомлення про несанкціоновані втручання у діяльність залізниці, з яких 36 виїздів на місця розкрадань деталей верхньої будови колії та 15 випадків розкрадань і пошкоджень деталей сигналізації та зв’язку. Роботу оперативних груп взаємодії з транспортною міліцією спрямовано на попередження розкрадань, несхоронності перевезень, порушень встановленого порядку у парках станцій.
Разом з представниками лінійних відділів міліції проведено 11 перевірок пунктів прийому металолому з виявлення майна залізниці, а також з метою виявлення таких, які працюють з порушенням Закону України «Про металобрухт». Так 8 квітня поточного року при проведенні оперативно-профілактичної роботи групою взаємодії стрілецької команди станції Роздільна в селищі Коноплеве виявлено незаконний пункт прийому металобрухту, де було вилучено 59 підкладок, 2896 костилів, 5 протиугонів та затримано двоє безробітних чоловіків.
Крім того особовим складом загону проводиться робота з недопущення ходіння по коліях у необладнаних місцях і незаконного проїзду у вантажних поїздах – було затримано 169 осіб.
Особливу увагу приділяють профілактичній роботі серед молоді, зокрема налагоджено роботу з керівниками навчальних закладів щодо проведення роз’яснювальної роботи, бесід серед учнів щодо їх відповідальності за втручання у роботу залізниці. За 5 місяців працівниками загону було проведено 16 лекцій у школі № 5 м.Одеси, ДЮСШ м.Роздільна, ООШ№1, №5, №6 м.Арциз, гімназії №1 м.Арциз, Ізмаїльського державного гуманітарного університету, ООШ№6 м.Котовськ, що розташовані поблизу об’єктів залізничної інфраструктури.
Зі слів начальника загону Олега Опенкіна особовий склад відомчої воєнізованої охорони ставить перед собою приорітет на профілактику правопорушень на залізничному транспорті, а також попередження терористичних та диверсійних проявів на дільниці обслуговування загону.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool