Перше спортивно-розважальне свято відбулося у Кіровограді

Квітень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

2013 рік Президентом України оголошено роком дитячої творчості. Тож працівники міліції Кіровоградщини ініціювали проведення спортивно-розважальних заходів під символічною назвою «Крок надії».

Перше спортивно-розважальне свято відбулося в обласному центрі. Учасниками змагань стали в основному підлітки, які опинилися в кризових ситуаціях та потребують особливої уваги і соціальної підтримки.
За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Кіровоградській області Сергія Бочарнікова, правоохоронці сподіваються залучити цих дітей до корисного дозвілля, спорту, творчості та забрати їх з вулиць. Такі змагання мають навчити їх активно відпочивати, разом, у команді працювати задля досягнення спільної мети, розвинути у них почуття відповідальності та самодисципліни. Організатори заходу доклали всіх зусиль, аби учасники почали позиціонувати себе як молодь, яка створює майбутнє.
Ініціативу УМВС з радістю підтримали в Кіровоградській обласній держадміністрації та фонді розвитку Кіровоградщини, які надали допомогу у придбанні подарунків для учасників і в організації заходу. Начальник служби у справах дітей КОДА Віра Сухопарова наголосила на надзвичайній важливості проведення таких спортивно-розважальних свят для виховання, формування світогляду дітей, а особливо для їх творчого розвитку.
На початку спортивного свята, начальник ВКМСД Сергій Бочарніков привітав учасників і капітанів 4 команд з Кіровограда, Олександрії, Знам’янки, Світловодська та вручив їм символи гостинності і добробуту - гарні короваї.
Підтримати дітей приїхали друзі та рідні. Кожна команда наполегливо готувалася до змагань вдома: тренувалися, вигадували назву, емблему, девіз та обирала капітана команди.
Змагання складалися з п’яти різноманітних веселих конкурсів – спортивних ігор, естафет: це і, так звані, козацькі конкурси, коли капітани команд, не виходячи з кола, повинні збити один одному із голови козацькі шапки, стрибнути в довжину один через одного… Також потрібно було влучити м’ячем у баскетбольне кільце, і показати навички футбольної майстерності, продемонструвати силу м’язів та спритність. Не обійшлося і без улюбленого всіма конкурсу з перетягування канату.
Емоції і учасників, і вболівальників, як кажуть, «били через край». Діти, з вогником в очах, старалися з усіх сил, аби перемогти в конкурсах. Друзі ж та рідні, підтримували їх окликами, імпровізованими танцями та звуками барабанів.
В перервах між конкурсами учасникам свої навички бойового мистецтва демонстрували військовослужбовці військової частини А-0680, зачаровувала східним танцем вихованка однієї з Кіровоградських танцювальних студій. Привітали учасників заходу співами та мелодіями виконаними на скрипці дівчата з вокально-інструментального ансамблю «ЛІВ». Бійці спепідрозділу «Беркут» влаштували у залі виставку зброї та спецзасобів. Особливо порадувала дітлахів можливість приміряти шоломи та бронежилети.
Не менше захоплення у дітей викликав і автомобіль БРДМ, на який можна було не лише подивитись, а й залізти та сфотографуватись. Малеча із задоволенням на згадку фотографувалася разом із бійцями роти міліції особливого призначення «Беркут».
Переможцями цього етапу змагань стала команда з Олександрії, кіровоградці зайняли друге місце. Третю сходинку поділили між собою команди зі Світловодська та Знам’янки, які у підсумку набрали однакову кількість балів.
Стомлені, але щасливі усі учасники змагань отримали грамоти, медалі та подарунки, а також із задоволенням ласували солдатською кашею, якою пригощали правоохоронці.
Заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Дмитро Селезньов, який був головою журі змагань, вітаючи учасників заходу, відмітив, що, звичайно, було визначено найсильнішу команду із чотирьох, але головний результат - це гарний настрій, нові знайомства і віра в свої сили. Також Дмитро Миколайович зазначив, що такі заходи будуть проводитися і надалі, до них будуть залучені команди з усіх районів області.

2013 рік Президентом України оголошено роком дитячої творчості. Тож працівники міліції Кіровоградщини ініціювали проведення спортивно-розважальних заходів під символічною назвою «Крок надії».

2013 рік Президентом України оголошено роком дитячої творчості. Тож працівники міліції Кіровоградщини ініціювали проведення спортивно-розважальних заходів під символічною назвою «Крок надії».

СЗГ УМВС України
в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool