Перевіряючи додержання законів виконуючий обов язки прокурора області спустився в уранову шахту

Липень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1524 | Коментарі: 0

Напевно немає такої людини, яка хоча б раз в житті не чула відомої пісні Володимира Висоцького про чутки. Або, як в оригіналі, «слухи», які, «беззубые старухи разносят по умам». Певно немає такого журналіста, котрий би не брався писати про видобуток урану на Кіровоградщині та все, що пов’язано з цим непростим ділом Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

 А що вже говорити про деяких пересічних громадян, котрі, пліткуючи, нагонять одне одному що не день то більше «уранових» страхів, підсвідомо нагнітаючи масовий психоз.
Тим часом, прокуратура області весь час тримає руку на пульсі дотримання законності у сфері видобутку уранової руди. Ось і учора, 13 липня, виконуючий обов’язки прокурора області Сергій Жолонко та старший помічник прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Ігор Ворона залучивши відповідних фахівців Кіровської територіальної інспекції державного геологічного контролю, Криворізького гірничо-промислового територіального управління Держгірпромнагляду, а також головного державного санітарного лікаря об’єкту з особливим режимом роботи, розпочали планову перевірку Інгульської шахти ДП «СхідГЗК» на предмет додержання на підприємстві екологічної та радіаційної безпеки, а також законодавства щодо раціонального використання надр.

І повірте, шановні земляки, прокуратура робить це зовсім не формально.
Наприклад, щоб на власні очі пересвідчитись у ряді питань, Сергій Жолонко з Ігорем Вороною спускалися в Інгульську шахту. Спостерігали за роботою спеціалістів за її межами. Тому прокурорські висновки про явні перебільшення багатьох чуток про підвищену радіацію, екологічну шкоду виробництва тощо, будуть базуватися не лише на звітах фахівців, але й на особистих спостереженнях.
Додамо, що планова перевірка тільки розпочалася, й про її результати ми обов’язково поінформуємо кіровоградців.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool