Переваги подання звітності з податку на прибуток підприємства в електронному вигляді

Лютий 20, 2014 | Новини | Переглядів: 917 | Коментарі: 0

За січень 2014 року до державного бюджету мобілізовано податку на прибуток в сумі 25756,2тис.грн., що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 15707,6 тис.грн або на 256,3% більше, зазначив начальник Кіровоградської ОДПІ Павло Козін.

Подання звітності з податку на прибуток підприємства в електронному вигляді має багато переваг. Зокрема, платники податку на прибуток підприємства отримують економію робочого часу, а також власних коштів, адже їм не треба придбавати бланки звітних документів. Звітність, надіслана до органу Міндоходів електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання; зникає необхідність витрачати час на похід до інспектора або «вікна» прийому звітності при поданні звітних документів.
Крім того, започаткована пакетна форма відправки звітності до органів Міндоходів, яка дозволяє бухгалтеру, так би мовити, «не забути» про всі необхідні йому додатки до декларації, адже при відкритті декларації, наприклад, в програмі «Податкова звітність» (OPZ), відбувається запитування відносно відкриття всіх додатків до декларації. Це зайвий раз нагадує бухгалтеру про необхідність заповнення того чи іншого додатка до декларації з податку на прибуток.
Одночасно заповнення звітності в електронному вигляді дозволяє здійснювати перевірку структури документа та камеральну перевірку показників декларації, що сприяє зменшенню помилок при її заповненні.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool