Переваги автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ

Липень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1635 | Коментарі: 0

Відповідно до норм Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VІ-із змінами і доповненнями (далі — Кодекс) бюджетне відшкодування ПДВ – це відшкодування від’ємного значення ПДВ на підставі підтвердження правомірності сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість за результатами перевірки платника, у тому числі автоматичне бюджетне відшкодування у порядку та за критеріями, визначеними у розділі V Кодексу. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

Порядок визначення суми ПДВ, що підлягає відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню) і термінів проведення розрахунків визначені ст.200 Кодексу.
У звичайному режимі бюджетне відшкодування платник ПДВ може одержати протягом приблизно 2,5 місяців (камеральна перевірка - 30 календарних днів, документальна перевірка - 30 календарних днів, передача до органу Держказначейства висновку із зазначенням суми, що підлягає відшкодуванню з бюджету - 5 робочих днів, видача органом держказначейства суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на поточний банківський рахунок платника податку в обслуговуючому банку - протягом 5 операційних днів після отримання висновку органу державної податкової служби).
Під час автоматичного бюджетного відшкодування підтвердження заявленої до відшкодування суми ПДВ відбувається за результатами камеральної перевірки, терміни проведення якої зменшені з 30 до 20 календарних днів, скорочено строки направлення висновків органів ДПС до органу Держказначейства з 5 до 3 робочих днів, а також перерахування органами Держказначейства коштів на рахунок платника з 5 до 3 операційних днів. Тож максимально відведений термін для отримання автоматичного бюджетного відшкодування становить менше календарного місяця - 26 днів!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool