Переможцями стали представники Кіровоградщини

Грудень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 906 | Коментарі: 0

На рівні держави було проведено конкурс "Кращі практики місцевого самоврядування", у якому переможцями стали і представники Кіровоградщини.

Онуфріївська селищна рада стала другою з проектом у сфері енергозбереження "Сонячне світло і вдень, і вночі – безпечне дозвілля". Також друге місце, але вже за напрямком - "Влада та громада: інформування, діалог, участь" посіла Маловисківська районна рада з проектом "Створення центрів місцевої активності для розвитку громади на базі будинків культури та бібліотек".
Відзначення на загальнонаціональному рівні це іще один доказ, що громади Кіровоградщини активно працюють над власним розвитком – стверджує голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Варто також згадати позитивні здобутки успішної участі територіальних громад області у відомому проекті ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".
Практику участі і в ПРООНівських, і в інших міжнародних проектах необхідно лише продовжувати – переконаний голова ОДА. Адже в умовах обмеженого державного фінансування варто використовувати усі можливі додаткові фінансові ресурси не заборонені законодавством. І тут в нагоді може стати досвід Польщі, яка за словами Сергія Кузьменка, на шляху до євроінтеграції по-максимуму залучала можливих інвесторів і гранди, аби вирішувати проблеми своїх громад, економлячи при цьому бюджетні кошти.
Тож справа за громадами. Можливості для цього є. Іще більше їх з'явиться після децентралізації.
- Я підкреслюю, що мова йде саме про децентралізацію, а не про федералізацію про яку говорять ті, хто не хоче, аби Україна залишилася унітарною європейською державою, - наголошує голова облдержадміністрації.
Голова облдержадміністрації також підкреслює: "Вирішення як бюджетних, так і організаційних питань мають лежати в площині повноважень сільських, міських, районних, обласної рад. Цим мають займатися депутати, які не просто обрані громадою, а які знають проблеми цієї громади і приймуть потрібне їй рішення"
- Якщо ми хочемо якісних рішень від чиновника, він повинен бути максимально близьким до людей, - переконаний голова облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool