Пам’ятник «Жертвам Голодомору» у Кіровограді буде облаштований на «Фортечних валах»

Березень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

Пам’ятник Жертвам Голодомору у Кіровограді буде встановлюватися на Меморіальному комплексі “Фортечні вали”.

До такого спільного рішення прийшли сьогодні, 23 березня, учасники наради у міській раді під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка. Один з ініціаторів створення пам’ятника, голова ГО “Меморіал жертвам Голодомору” Людмила Шубіна проінформувала учасників наради, що кіровоградці за участю підприємців обласного центру зібрали на облаштування Меморіалу 209 тисяч гривень. Ці кошти були покладені на депозит і за рахунок відсотків загальна сума збільшилася до 315 тисяч гривень. У той же час, звернула увагу Людмила Шубіна, з початком військової агресії проти України збір коштів припинився, оскільки головна увага громадськості була прикута до організації допомоги українській армії.

Із початком збору коштів був оголошений і конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника, у якому переміг кіровоградський скульптор Григорій Савченко. За кошторисом облаштування Меморіалу обійшлося б в 500 тисяч гривень без благоустрою, який погодилися взяти на себе представники бізнесу.

За інформацією Григорія Савченка, сьогоднішня вартість встановлення пам’ятника складає 1,2 мільйони гривень. Матеріалом для його виготовлення мають стати сучасні поімерні смоли, армовані скловолокном, які дозволяють створювати стійкі антивандальні конструкції.
- Позиція міської влади, міського голови полягає у тому, що затягувати зі встановленням пам’ятника Жертвам Голодомору ми не маємо права, - наголосив Олександр Грабенко. – Він має бути облаштований вже цього року. У той же час, маємо розуміти, що мільйонних коштів у бюджеті для цього немає, тож необхідно опрацювати бюджетний варіант, у якому знайдеться місце патріотизму, як місцевих представників бізнесу, так і професійних архітекторів і скульпторів.

Олександр Грабенко доручив відділу культури і туризму міської ради терміново готувати матеріали на Міністерство культури України для отримання необхідного дозволу ведення будівництва на об’єкті – пам’ятнику культури. А голову обласної Спілки архітекторів Людмилу Хармалову Олександр Грабенко попросив бути координатором спільних зусиль архітектурної спільноти обласного центру для вироблення остаточного варіанту проекту пам’ятника.

джерело

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool