Отримуєте соціальну допомогу, то чекайте на візит соціального інспектора

Лютий 02, 2017 | Новини | Переглядів: 1427 | Коментарі: 0

З 1 січня 2018 року Уряд України планує здійснювати державний контроль за дотриманням законодавства під час надання соціальної пдтримки. Планують створити соціальні інспекції, які будуть проводить соціальне інспектування.

Кабінет Міністрів схвалив проект Закону України „Про забезпечення державного контролю під час надання соціальної підтримки”.

Мінсоцполітики розробило проект акта з метою виконання Українською стороною Угоди про позику між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо модернізації системи соціальної підтримки населення України та задля підвищення ефективності надання державної підтримки.

Законопроект спрямований на забезпечення ефективного контролю правильності застосування законодавства під час надання соціальної допомоги; попередження і вчасне виявлення випадків порушення при призначенні соціальної підтримки; моніторинг та аналіз фінансового та майнового стану осіб, які потребують державної допомоги, на підставі даних, отриманих з інформаційних систем інших органів виконавчої влади.

Зокрема, передбачається, що державний контроль за дотриманням законодавства під час надання соціальної підтримки з 1 січня 2018 року здійснюватиметься соціальними інспекторами, які будуть посадовими особами територіальних органів Мінсоцполітики – соціальних інспекцій.

читайте також: Зниження цін на ліки відтермінували!

Соціальне інспектування та контроль за додержанням законодавства під час надання соціальної підтримки здійснюватиметься у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Таким чином, після прийняття законопроекту Парламентом буде розроблено низку нормативно-правових актів, які передбачатимуть заходи щодо здійснення соціального інспектування.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool