Отримати відзнаку у День незалежності - подвійне свято для рятувальників області

Серпень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1394 | Коментарі: 0

День незалежності України – напевно, єдине державне свято, осторонь якого не залишається жоден громадянин.

Цього року українці відзначили 20-річний ювілей з дня проголошення незалежного статусу нашої держави. У ці дні кожен говорить про значення рідної землі для власної долі та, відповідно, власних вчинків для долі країни. Серед жовто-блакитних стягів, вишитих сорочок та рушників на вулицях Кіровограда відчувався справжній дух молодого ювілею.
В обласній філармонії напередодні Дня незалежності сказати головні слова своїй Батьківщині зібралися представники влади, духовенства, інтелігенції, силових структур, промисловості. Урочистість моменту відчувалася ще й тому, що від усіх цих людей та очолюваних ними установ, безпосередньо залежить злагоджене життя жителів нашої області.
Отже, цього дня відзначали кращих з кращих. При цьому звучали слова «честь» і «слава». Саме таку назву – «Честь і слава Кіровоградщини» має Почесна відзнака Кіровоградської області. Голова облдержадміністрації Сергій Ларін та голова обласної ради Микола Ковальчук нагородили нею колектив, який не з чуток знає, що таке честь бути офіцером, честь служити українському народові і захищати його у мирний час. Йдеться про працівників районних підрозділів та управління МНС України в області. Разом з дипломом про нагородження Почесною відзнакою начальнику управління МНС в області генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Васильовичу Федорчаку як керівнику нагородженого колективу було вручено нагрудний знак “Честь і слава Кіровоградщини”. Отже, така відзнака є особливо почесною, оскільки вручена у 20-річницю Незалежності. Також на урочистостях відзнаку отримала і Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського. Варто сказати, що за роки існування відзнаки лауреатами стали 14 організацій. Тішить, що серед інших гідних колективів, обласна влада дала високу оцінку діям саме рятувальників області.
У нашій державі дійсно визнають, що найбільшої пошани заслуговують і ті, кого не бачать мільйони, але десятки залишаються вдячними на все життя. Щодня і щогодини прості рятувальники, далеко від пафосних промов та світла софітів виконують свою важку роботу: ліквідовують пожежі, допомагають вибиратися з понівечених авто, розбирають завали та снігові замети, знешкоджують небезпечні боєприпаси. Несуть службу і в спеку, і в холод, з належною відповідальністю і працьовитістю.
Відзначили значні досягнення кіровоградських рятувальників у розвитку пожежно-рятувальної служби та сумлінне виконання службових обов’язків і в Міністерстві надзвичайних ситуацій. У березні під час підсумкової колегії за участю начальників облуправлінь МНС Міністр Віктор Балога вручив начальнику пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Федорчаку Перехідний вимпел “За кращу організацію служби серед територіальних органів управління”.
Ще одна заслужена нагорода працівників пожежно-рятувальної служби області – І місце у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація».
Спільна конструктивна робота з Міністерством надзвичайних ситуацій, обласною державною адміністрацією, обласною радою, місцевими органами влади дає можливість розбудовувати власну інфраструктуру. Так, цього року ввели до експлуатації самостійну державну пожежну частину №1 у Кіровограді, збудовано каплицю Пречистої Богородиці, на стадії завершення роботи з реконструкції медичного центру управління.
У вересні на кіровоградських рятувальників чекає ще одна важлива подія – проведення Кубку України з пожежно-прикладного спорту. За першість боротимуться кращі команди спортсменів-вогнеборців держави. Кіровоградські рятувальники, як господарі турніру, докладають максимум зусиль, аби створити гідні умови не лише для проведення на високому рівні самих змагань, а й для проживання та відпочинку спортсменів.
Рятувальники не залишаються осторонь суспільного життя Кіровоградщини. На святкуваннях Дня Перемоги розгортають намети та частують польовою кашею ветеранів та жителів області. На День рятівника можуть здивувати старовинним обозом з пожежними служителями та яскравою виставкою сучасної техніки. А про зразковий порядок на територіях частин годі й говорити.
Тож, закономірно, що колектив УМНС в області отримав Почесну відзнаку «Честь і слава Кіровоградщини». Безумовно, така висока оцінка діяльності колективу УМНС в області є стимулом для досягнення ще кращих показників у роботі. А це і є найбільшим доказом поваги до держави, готовності гідно служити її народові та з честю виконувати свій обов’язок – «Запобігти. Врятувати. Допомогти».
Ірина Полулях
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool