Основна задача Мінрегіону на 2016 рік - термомодернізація житлового фонду- Едуард Кругляк

Лютий 10, 2016 | Новини | Переглядів: 684 | Коментарі: 0

Сьогодні в Україні гостро стоїть питання модернізації житлового фонду та приведення його у відповідність до європейських норм, оскільки на даний час понад 86 тисяч багатоповерхівок, що мають централізоване теплопостачання, побудовані ще у 60-80 роках минулого сторіччя. Це питання набуло додаткової актуальності у зв’язку з постійним зростанням кількості ОСББ.

Про це повідомив Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк на зустрічі з міжнародними донорами щодо координації та кооперації по розробці Стратегій розвитку житлово-комунального господарства у сфері теплопостачання, водопостачання, водовідведення, енергоефективності будівель та поводження з побутовими відходами.

«Всі ми розуміємо, що власними силами мешканці будинків, ОСББ або управителі такий великий житловий фонд України привести у відповідність до європейських норм не зможуть. Тому зараз проводиться активна робота зі створення Фонду енергоефективності.

В перспективі ми матимемо облік енергоносіїв, заміну комунікацій всередині житлового будинку, утеплення та роботи пов’язані з ремонтом даху тощо. Тобто увесь комплект технічного обслуговування, необхідний для термомодернізації та приведення житлового господарства до міжнародних норм», - повідомив Заступник Міністра.

За його словами, на реалізацію усіх цих заходів потрібен час та залучення немалих коштів.
«Програма енергоефективності та енергозбереження – це основна наша задача на цей рік. Ми будемо активно зустрічатися з активом ОСББ та з нашими іноземними партнерами, вирішувати та обговорювати, що нам треба законодавчо підсилити аби рухатися вперед», - підсумував Едуард Кругляк.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool