Осінній марафон продовжується

Листопад 02, 2016 | Новини | Переглядів: 916 | Коментарі: 0

Вчора співробітники Кіровоградського обласного художнього музею побували в Херсоні

Де згідно наказу Міністерства культури України від 19 серпня 2016 року № 712 «Про впровадження в дію рішення Експертно –фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, оформленого протоколом засідання від 24 червня 2016 р. №1» Херсонська митниця ДФС передала нашому Кіровоградському обласному художньому музею вилучену по протоколу про порушення митних правил пам’ятку культури сакрального змісту. Тож тепер фондове зібрання музею поповнилося старовинною книгою позаминулого століття, а саме: Псалтирем (П пол. ХІХ ст.), надрукованим у Києво – Печерській Лаврі (1889 р.).

Висловлюємо щиру подяку в. о. начальнику Херсонської митниці ДФС Закалінському Михайлу Володимировичу і співробітникам установи за плідну співпрацю, теплий прийом та оперативне вирішення організаційних питань передачі предмета.

Після митниці нас чекала приємна зустріч з колегами із Херсонського обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка. А особливим приводом для гордості став той факт, що директором цього закладу є наша землячка з с. Живаново Компаніївського району Кіровоградської області, заслужений працівник культури України, мистецтвознавець, член Херсонської організації НСХУ Доценко Аліна Василівна – людина широкої душі, справжній фахівець, відданий своїй улюбленій справі. Ця жінка – керівник з великої літери, яка зуміла сформувати колектив однодумців та забезпечити його усім необхідним для роботи в сучасних умовах. Зустріч відбувалася в теплій, дружній, майже родинній атмосфері, що створило умови для подальшої співпраці та обміном досвідом і необхідною інформацією з музейної справи.

Валентина Ноженко - головний зберігач фондів та Ольга Шаповал – зберігач фондів І категорії Кіровоградського обласного художнього музею
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool