ОСББ Кіровоградщини вже отримують відшкодування за енергокредитами

Липень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 955 | Коментарі: 0

Реалізація заходів із термомодернізації житлових будинків потребує значних капіталовкладень і у зв’язку з цим починаючи з 2014 року державою реалізується Державна цільова економічна програма енергоефективності, в рамках якої передбачено відшкодування частини суми за залученими власниками приватних домоволодінь, квартир багатоквартирних житлових будинків, співвласників ОСББ та ЖБК кредитами на впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках.

Для заохочення співвласників будинків ОСББ, ЖБК цього року Програмою енергоефективності Кіровоградської області на 2017-2020 роки в обласному бюджеті передбачені кошти у сумі 1,0 млн.грн. на відшкодування 30% суми енергокредиту, але не більше 100 тис.грн. за одним договором.

Зважаючи, що державною відшкодовується 40 %, обласним бюджетом – 30%, і майже в кожному будинку є отримувачі субсидій, для яких передбачено відшкодування з державного бюджету у розмірі 70%, загальна сума відшкодування може складати до 90 відсотків.
У поточному році за кредитами для впровадження енергоефективних заходів на суму 622,5 тис.грн. звернулись 5 ОСББ та 1 ЖБК у містах Олександрії та Світловодську

Після затвердження обласної Програми енергоефективності, у червні поточного року в банківських установах отримали кредити 3 ОСББ та 1 ЖБК на суму 510,6 тис.грн. і у липні поточного року вже отримали компенсацію з обласного бюджету у розмірі 30 %, а це 153,17 тис.грн., у т.ч.:
- ОСББ «Райдужне 23» (м.Світловодськ) - 34,63 тис.грн.;
- Житлово-будівельний кооператив №5 (м.Світловодськ) - 29,9 тис.грн.;
- ОСББ «Алеут» (м.Олександрія) - 39,38 тис.грн.;
- ОСББ «Соборний 107» (м.Олександрія) - 49,26 тис. грн.
Завдяки програмі «теплих» кредитів ОСББ та ЖБК заощаджують половину і більше своїх коштів при впровадженні енергоефективних заходів та значно менше сплачуватимуть за комунальні послуги.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool