Організація медичної та психологічної допомоги учасникам АТО в Кіровоградській області

Квітень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 881 | Коментарі: 0

На базі Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни, який насьогодні визначено обласним Центром надання медичної та психологічної допомоги учасникам АТО, проведено конференцію

Метою проведення конференції стало поліпшення стану надання медичної та психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції, демобілізовани військовослужбовцям, членам сімей загиблих воїнів, ветеранам віни та підвищення рівня кваліфікації медичних працівників, які надають допомогу даним категоріям населення. Лікарі та інші відповідальні особи з усієї області зібралися обговорити питання надання медичної та психологічної допомоги учасникам АТО.
Учасникам конференції було представлено механізм взяття на медичний облік учасників АТО («Дорожня карта»). Головний лікар госпіталю Геннадій Сябренко зазначив, - «Механізм дозволить організувати надання кваліфікованої медичної та повноцінної психологічної допомоги учасникам бойових дій. Сьогодні на базі госпіталю створено Центр медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС», надалі планується створення таких центрів і в районах області, завдяки тісній співпраці місцевої влади, воєнкоматів та центральних районних лікарень. Саме так, лише разом ми зможемо організувати якісну і ефективну реабілітацію учасників війни».
Зацікавленість у членів конференції викликала доповідь заступника голови районної ради Маловисківського району Леоніда Жовтило, який представив досвід з організації реабілітації учасників АТО в підпорядкованому районі - «В нашому районі ми вже почали роботу зі створення Центру реабілітації, змогли залучити спеціалістів психологів та визначити додаткове фінансування на організацію психологічної та медичної допомоги учасникам АТО», - зазначив Леонід Борисович.
Ганна Колєва - керівник Центру медико-психологічної реабілітації та голова Кіровоградського відділення ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотрамуючих події» повідомила, - «Сьогодні до роботи Центру залучено 17 психологів – волонтерів, які працюють за різним напрямками психологічної підготовки, супроводу та реабілітації. Подібної Центр-структури, яку створили ми, поки що в Україні не існує. Катерина КОЛЄВА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool