Організатори Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018» провели першу прес-конференцію (ВІДЕО, ФОТО)

Серпень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 1140 | Коментарі: 0

Організатори Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018» провели першу  прес-конференцію щодо загальної концепції, основних заходів та проектів, що пройдуть у Кропивницькому в період з 29 серпня по 2 вересня.

Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» - це без перебільшення національний проект, і не просто за своєю назвою, а за своєю суттю.

З таким твердження розпочав прес-конференцію, присвячену відкриттю Національного мистецького фестивалю «Кропивницький», заступник міністра культури України Юрій Рибачук.

«Радий вдруге відкривати Національний мистецький фестиваль «Кропивницький». Ми побачили великі зрушення і величезний інтерес до культури, до акторів і в цілому до мистецьких заходів. Ми побачили, що Кропивницький готовий сприймати мистецтво, навіть , подекуди, експериментальне мистецтво. Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» став своєрідним агентом змін у центрі України. Через інтернет з інших міст надійшло дуже багато заявок приїхати на фестиваль, ми є свідками зародження театрального туризму. Місто має величезний потенціал – культурний, мистецький, туристичний. Такі події змінюють обличчя міста. Героєм фестивалю цього року є сама культура. А фестиваль лише підкреслить позитивні зміни, які відчуває Кропивницький», - прокоментував заступник Міністра культури України Юрій Рибачук.

Організатори Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018» провели першу прес-конференцію (ВІДЕО, ФОТО)

Організатори Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018» провели першу прес-конференцію (ВІДЕО, ФОТО)

Організатори Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018» провели першу прес-конференцію (ВІДЕО, ФОТО)

Ініціатор фестивалю, народний депутат України Олександр Горбунов зазначив, що дійства минулорічного фестивалю відвідало понад 50 тисяч глядачів.

«Сьогоднішня дата для багатьох, і особисто для мене дуже очікувана, але попри це вона є і одночасно трагічною через загибель українських військовослужбовців в Іловайську чотири роки тому. Попри початок фестивальних подій, ми повинні про це пам’ятати. А щодо самого фестивалю – то це як мова, що допомагає вирішувати будь-які конфлікти. З гордістю скажу, що минулорічний фестиваль відвідало більше 50 тисяч глядачів. Цього року ми намагались якомога більше локацій винести на вулиці і, я переконаний, що фестиваль побачить ще більше людей. Найбільше чого я очікую від фестивалю цього року – це багато емоцій та посмішок глядачів», - розповів нардеп.

За словами креативного директора фестивалю Сергія Проскурні, головною ідеєю фестивалю є героїзм.

«Цьогорічний фестиваль висвітлює тему життєвого героїзму. Майже усі вистави несуть у собі цю тему. Коли ми дискутували над тим, яким має бути фестиваль «Кропивницький», ми шукали ідеї і заходи, які б відрізняли його від інших мистецьких подій, в тому числі, і від «Вересневих самоцвітів». Ми знайшли її у потужній театральній частині і соціальному проекті «Герої серед нас». Це робить фестиваль унікальним», - зазначив креативний директор.

Над соціальним проектом «Герої серед нас» команда організаторів працювала понад два місяці. Як результат, відзнято шістнадцять життєвих історій, які можна вважати героїчними.

«Звичайно, ми розпочали роботу над проектом зі збору інформації про тих, кого можна назвати героєм, виходячи за стереотипні рамки поняття героїзму. Нашим завданням було знайти тих, хто змінив би уявлення про героїв, якими їх усі ми звикли бачити. Ми знайшли героїв серед нас, які живуть і працюють, не задумуючись над тим, що вони роблять щось героїчне. Цей проект переконує – герої можуть жити за сусідньою стіною, стояти поруч у черзі чи їхати з нами у транспорті», - прокоментувала проект регіональний медіа-менеджер фестивалю Неля Желамська.

Кандидатури героїв обирали шляхом опитування в соцмережах, запитами до Нацполіції та ДСНС області, залученням журналістів і активних громадян з усієї області.

Дізнатися імена героїв та побачити історії їхнього героїзму можна на великих сценах фестивальних локацій з 30 серпня. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool